Miért választottuk a Kiwi.com-ot?

Magazin

A Travelgo csapata azon dolgozik, hogy az utazni vágyók a lehető legolcsóbban, biztonságosan és gondtalanul tudjanak nyaralni, kikapcsolódni.

Mi is imádunk utazni, felfedezni, és pontosan tudjuk, milyen sok dolgot kell közös nevezőre hozni ahhoz, hogy egy nyaralás, egy külföldi városlátogatás igazán jól sikerüljön, és szép emlékekkel gazdagítsa az életünket.      Munkánkhoz olyan partnert kerestünk, aki szintén elkötelezett abban, hogy az utazók igényeit helyezze előtérbe, és magas színvonalon kedvező árú szolgáltatást nyújtson mindenkinek, aki világot szeretne látni. Úgy hisszük, ezekhez a célokhoz a legjobb partner a gördülékeny, pénztárca- és felhasználóbarát szolgáltatásaival sikeressé vált Kiwi.com.

Mit érdemes tudni róluk?

A Kiwi.com úgy keresi meg a legolcsóbb útvonalat, hogy nem a codeshare-t, azaz a közös üzemeltetést veszi alapul. A többi repülőjegy-kereső szolgáltatásnál arra törekednek, hogy az egész utat ugyanannak a légitársaságnak a járataival vagy közös üzemeltetésű járatokkal tedd meg.  Velük ellentétben a Kiwi.com tényleg a legolcsóbb lehetőségeket fogja neked ajánlani, akár úgy is, hogy az átszállásnál különböző járatra kell felszállnotok, vagy olyan repteret kell érintened, ami egyébként nem esik útba. Akiknek az utazásnál a kényelem és a gyorsaság a legfontosabb szempont, ez valószínűleg nem a legideálisabb megoldás. Akik viszont a legolcsóbb utat keresik, a kiwi.com a tökéletes megoldás.

Jó példa erre – amit valószínűleg sokan tapasztaltak már – hogy olcsóbb az út, ha például először Londonba repül az ember, majd ott átszáll egy gépre, ami a tényleges úticéljához viszi.  Ezeket a kedvezményes utakat már nem nekünk kell felkutatni, a Kiwi.com megteszi helyettünk, amivel nem csak sok pénzt, de sok időt is megtakarítunk.

Ha a legolcsóbb út átszállással jár, felmerül a kérdés: hogy mi történik, ha lekéssük a csatlakozást?

Életbe lép a Kiwi.com garancia

„Ez a garancia védelmet nyújt a járatok törlése, késése vagy a menetrend változása esetén. Ha ilyen helyzet áll elő, a Kiwi.com jegyet vásárol egy vagy több alternatív járatra, vagy visszatéríti az érintett szakaszra vonatkozó jegy árát. Ha az utunk során olyan dolog történik velünk, ami a Kiwi.com garancia hatálya alá esik, csak fel kell venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálati csapattal, amely napi 24 órában, 13 nyelven áll az utazók rendelkezésére telefonon, emailben vagy csevegőn.”

Tehát ha a váratlanuk törlik a járatod vagy lekésed a csatlakozást, a kiwi.com felrak egy új járatra, térítésmentesen. Az egyetlen kikötés, hogy ha az új jegy kétszer annyiba kerül, mint az eredeti jegy, akkor a kétszeres ár fölötti különbözetet neked kell fizetned. Szerencsére ilyen ritkán fordul elő.

Ami nagyon fontos: ha ilyen történik, azonnal vedd fel a kapcsolatot a Kiwi.com-mal, ahelyett, hogy egyedül próbálsz meg intézkedni a repülőtéren. Ha az utasaink felvették a kapcsolatot a Kiwi.com-mal, eddig még mindig sikerült ráfizetés nélkül megoldani a felmerülő problémákat. Azt is garantálják, hogy minden alternatíva tekintetében beleegyezésünket kérik, valamint ha a menetrend az utolsó percekben módosult, fedezik a szállást és az étkezést érintő költségeinket.

Mi másra terjed ki a garancia?

Hozzájárulnak az alábbi költségekhez, amennyiben repülőtéren ragad:
 

 

Az utasnak annyi dolga van, hogy bármilyen probléma esetén lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal telefonon vagy csevegőn.

Ha ezzel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, nyugodtan küldj nekik emailt, egész biztosan válaszolni fognak minden kérdésedre.

Saját magunknak is foglalhatunk járatokat, viszont az jóval hosszabb időbe telik, mint a Kiwi.com rendszerében, ráadásul egy járattörlés vagy késés esetén semmilyen garancia nem áll a rendelkezésünkre.

Az utazási iparág legerősebb keresője

A kiwi.com keresőjében nem csak megadott városokra, hanem régiókra is lehet keresni. Bár ez az opció más keresőmotoroknál is elérhető, sehol sem olyan rugalmas formában, mint a kiwi.com-nál, ahol ezt tökélyre fejlesztették. Ha megadod a kiindulási pontot, ’bárhová’ mehetsz, ami annyit jelent, hogy a kiwi.com megmondja neked, hová tudsz a legolcsóbban elutazni. De ha megadsz egy úticélt, megadja azt is, hogy ahhoz a közeledben melyik a legolcsóbb kiindulási pont. És ez még nem minden. A kiwi.com honlapján található térképre kattintva megjelenik egy kör, amit az általad kiválasztott régióba lehet húzni, sőt, a kör méretét is lehet növelni, így beállítva, honnan szeretnénk utazni. Ezt sugár alapú keresésnek hívják. Ezután megadhatjuk az úticélunkat, vagy a sugár segítségével kijelölhetjük a régiót a térképen, és a kiwi.com megkeresi nekünk a legolcsóbb lehetőségeket. 

Ez óriási segítséget jelenthet hosszabb utazások tervezésénél, amikor különböző helyekre szeretnénk utazni és tulajdonképpen mindegy, melyik városból (vagy akár országból) indulunk vagy melyik városba, vagy országba érkezünk.  De abban az esetben is nagyon jól jön, ha a környezetünkben több repülőtér is van, ahonnan indulhatunk, mert így azokat is egyszerre látjuk a keresőben. Ha például ősszel elhatározzuk, hogy tavasszal elmennénk valami meleg helyre, akkor bejelöljük azt a régiót, ahol élünk, (mondjuk az ország déli vagy északi részét, ahol több reptér is van), majd bejelöljük például Dél-Európát. Nem konkrét országot választunk ki, a cél csak annyi, hogy kellemes meleg legyen. A térképen ráközelítünk ezekre a területekre, és a városok mellett látjuk is az árakat. Nem csak könnyű, izgalmas is, hogy egyszerre több úticélra is kereshetünk. A többi repülőjegy-keresőnél külön keresést kell indítani minden variációnál, ami roppant időigényes, bosszantó és fárasztó tud lenni. Nagyon sok ember a szuper erős és kreatív kereső miatt váltott át a Kiwi.com-ra, ráadásul itt a sugár alapú keresés mellett úgy is tudunk keresni, hogy több konkrét indulási pontot és célállomást egyszerre adhatunk meg, nem pedig egyenként. Ezzel nagyon sok időt takaríthatunk meg. 

Nem csak hová, hanem mikor és meddig 

Kereshetünk konkrét dátum nélkül, vagy konkrét dátumokkal, illetve konkrét időtartamra is. Ha rugalmasan tudjuk kivenni a szabadságunkat, van egy ’bármikor’ keresőfunkció, de meghatározott időtartamokat is megadhatunk. Azt is megjelölhetjük, hogy mennyi ideig tartson a teljes utazás. Ha például egy 10-14 napos üdülést tervezel valamikor a nyár folyamán, beállíthatod, hogy a kiwi.com a június és augusztus közötti időszakban keressen járatot, 10-14 napos időszakra. Így nem csak azt tudhatod meg, hová tudsz a legolcsóbban elutazni, de azt is, hogy mikor és mennyi időre.  

A nomád funkció

Van a Kiwi-com-nak egy ’nomád’ funkciója is, arra az esetre, ha több városba is szeretnél utazni. Itt megadhatod azokat a városokat, ahová szeretnél ellátogatni és azt is, mennyi időt szeretnél egy-egy helyen eltölteni, majd a Kiwi.com megkeresi neked a legolcsóbb lehetőségeket. Így nem kell minden időpontra külön rákeresni és a sorrenden sem kell törni a fejed, mert a Kiwi.com megmondja, milyen sorrendben tudod a legolcsóbban körbeutazni ezeket a helyeket. Ez a funkció különösen a hosszabb utaknál lehet nagy segítség, például ha szeretnéd bejárni Európát, vagy ha több helyre is szeretnél elmenni az Egyesült Államokban. 

A több várost érintő utazás kiválasztásánál akár 8 utat is a foglaláshoz lehet adni, szükség esetén mindegyiket különböző repülőtérrel. A Kiwi.com ráadásként rendezi számunkra a járatokat, hogy biztosan a nekünk legmegfelelőbb utat foglaljuk le.

 

  • Az ajánlott kategóriába kerülnek azok az utak, ahol a költség és az időtartam optimális egyensúlyban van.
  • A legolcsóbb kategóriában vannak a legjobb árak, de ezek gyakran hosszú útmegszakítást tartalmaznak.
  • A legrövidebb utak kategóriában találjuk a célállomáshoz vezető legrövidebb utat, ezek gyakran némileg többe kerülnek
  • Az átszállás kategóriában maximum 0, 1 vagy 2 átszállást kérhet. 
  • Automatikus internetes utasfelvétel

Időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg az automatikus internetes utasfelvétellel. Amelyik járatoknál lehetséges, a Kiwi.com ezt elvégzi helyettünk. A honlap ’foglalásaim kezelése’ menüpontjában megadjuk az útlevelünk vagy személyazonosító igazolványunk számát és az érvényességi idejét, a többit pedig intézi a Kiwi.com. Ezzel a szolgáltatással időt takarítunk meg a repülőtéren, elkerülve a hosszas sorban állást, továbbá a repülőtéri utasfelvétel árát is megtakaríthatjuk, ez járatonként körülbelül 30 USD-t jelent. 

Mire kell még figyelni

Extra poggyász

Ha a foglalás után szeretnél még extra csomagot magaddal vinni, ez többe kerülhet, mint a légitársaságoknál. Ez elsőre bosszantóan hangzik, de az is előfordulhat, hogy még jobban is jársz így. Ha utólag akarsz a foglalásodhoz adni csomagot, azt a Kiwi.com-on keresztül kell intézned, nem pedig a légitársaságnál. Mivel a Kiwi.com rengeteg légitársasággal áll kapcsolatban, ahelyett, hogy felszámítaná azt az árat, amit a légitársaságnál kellene fizetni, saját árlistával dolgozik. Az itt szereplő árakat a légitársaságok díjszabásainak átlagából állítják össze. Így még az is lehet, hogy a Kiwi.com-nál kevesebbet kell fizetned, mint amennyit a légitársaságnál fizettél volna. Az is előfordulhat, hogy többet kell fizetned, de az biztos, hogy még úgy is olcsóbb lesz, mintha a repülőtéren kellene fizetned az extra poggyászért. Mindenesetre ezt nem árt észben tartani. 

Automatikus elsőbbségi beszállás

Ha viszont egy 10 kg-os csomaggal utazol és nincs extra poggyászod, a 90 percnél rövidebb átszállásos járatokon, ahol ez elérhető, a kiwi.com automatikusan hozzáad a jegyedhez egy elsőbbségi beszállást. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban juthatsz el a következő járatig, nem kell sorban állnod a beszállásnál, biztos, hogy felviheted a gépre a kézipoggyászod, és leszállás után sem kell sorban állnod a csomagjaidért. 

Lehet, hogy vízumra lesz szükséged

A Kiwi.com zsenialitása abban áll, hogy olyan egymástól független járatokat talál neked, amikkel a legolcsóbban juthatsz el az úticélodig, de ez azt is jelentheti, hogy közben esetleg át kell menned a vámvizsgálaton, vagy újra be kell jelentkezned az utasfelvételnél. Az is előfordulhat, hogy vízumra lesz szükséget. 

A kiwi.com jegyeden világosan fel van tüntetve, ha útközben fel kell venned a csomagjaidat és újra be kell jelentkezned az utasfelvételnél. Ami nagyon fontos, hogy nézz utána, hogy olyan országban szállsz-e át, ahová vízum kell. Mert ha nincs vízumod, előfordulhat, hogy nem engednek át, hogy felszállj a következő járatodra.  Ilyen eset ritkán fordul elő, és nagyon sok helyen adnak egy úgynevezett speciális tranzit vízumot, de azért érdemes körültekintőnek lenni utazás előtt. 

Lehet, hogy sokkal többet fogsz utazni

A Travelgo és a Kiwi.com rugalmas és kreatív szolgáltatásait használva valószínűleg hamar egyértelmű lesz, hogy nem is olyan drága eljutni azokra a helyekre, ahová mindig is vágytál. Ennek következtében lehet, hogy jóval többet fogsz utazni!