A WizzAir is változtat a kézipoggyász-szabályzatán

Magazin

A Ryanair novembertől, a Wizzair pedig azonnali hatállyal változtatásokat vezet be a kézipoggyászokkal kapcsolatban.  

Eddig a légitársaságnál a nem elsőbbségi beszállással rendelkező utasok is felvihettek egy 55 x 40 x 23 cm méretű csomagot a gépre. A csomagjuk csak abban az esetben került a poggyásztérbe, ha a beszállásnál a személyzet úgy találta, hogy már megtelt az utastér rakodótere. 

Mostantól viszont aki nem rendelkezik WIZZ Priority (elsőbbségi) beszállással, és a poggyásza nagyobb, mint 40 x 30 x 18 cm, annak az utasfelvételi pultnál kötelező lesz leadni a csomagját, amit majd az érkezési reptéren a poggyászfelvételnél vehet át. A csomag feladása ingyenes. Az utastérbe tehát csak ennél kisebb méretű csomagot lehet felvinni, amit az ülés alatt kell elhelyezni. 

Amennyiben elsőbbségi beszállást vásárol, felvihet a fedélzetre egy kézipoggyászt (55 x 40 x 23 cm) és egy kisméretű táskát (40 x 30 x 18 cm) is. 

Mit jelent ez a gyakorlatban? 

Nagy valószínűséggel azt, hogy hamarabb ki kell érnie a reptérre, mint azt eddig tette, mivel a beszállási pultnál le kell adnia a csomagját. Itt érdemes észben tartani, hogy a beszállási pult az indulás előtt 40 perccel bezár. Így két lehetőség közül lehet választani: vagy elsőbbségi beszállást kell venni, vagy hamarabb ki kell érni a reptérre. 

A WIZZ Priority (elsőbbségi beszállás) díja 5-12 euró, ha online vagy a Wizz Air Call Center-en keresztül vesszük meg. Ha a reptéren vásároljuk meg a szolgáltatást, úgy 25 euróba kerül. A szolgáltatás ára nem visszatéríthető. 

via travelfree.info