Maldív szigeteki látnivalók és programok

Útikalauz

Maldív-szigeteki Idegenforgalmi Hivatal

Cím: H. Aage 12, 3rd Floor, Boduthakurufaanu Magu, 

Telefon: 323 3228.

Weboldal: http://www.visitmaldives.com

Merüljön alá egy tengeralattjárón

Nem csak a búvárok szeretnek a víz alatt nézelődni. Malétől nem messze ön is bepillantást nyerhet a víz alatti életbe. Egy kényelmes, Bálna névre keresztelt tengeralattjáró hatalmas ablakai mögül csodálhatja meg a korallzátonyok varázslatos világát. A Bálna különösen népszerű a gyerekek körében, de a felnőttek is pont annyira élvezik az utazást, mint a kisebbek.  

Fedezze fel az Addu atollt

A Maldív szigetek legészakibb részén található a gyönyörű Addu atoll. Az egész országban itt a legszebb a korall, a búvároknak mindenképpen érdemes ide ellátogatni. A búvárkodás mellett itt biciklizni is lehet, a Gan’s Equator település üdülőövezetét ugyanis egy modern út köti össze a Maldív-szigetek második legnagyobb városával, Hithadhoo-val. 

Vásároljon helyi termékeket

Sok nyaralóhely kínál vendégeinek kirándulásokat a környékbeli szigetekre. Itt kézműves műhelyeket lehet meglátogatni és helyi mesterektől lehet egyedi kézműves termékeket vásárolni. Maléban számos piac van, ahol friss árut szerezhetnek be azok, akik szeretnék megkóstolni a helyi ízeket. 

Menjen el egy horgásztúrára

Minden leendő Hemingway álma teljesülhet a Maldív-szigeteken, ahol modern, gyors hajókról lehet tonhalat vagy vitorlázó halat fogni. Ha esti túrára vállalkozik, akkor akár sügér, mókushal vagy barakkuda is a horgára akadhat. Az izgalmas programot pedig zárhatja azzal, hogy a napi fogást grillen sütve elfogyasztja. 

Tanuljon meg szörfözni

Ha nyaralása alatt komolyabb kihívásra vágyik, kipróbálhatja a szörfözést az Észak Maléi atollon. Lhohifushi és Dhonveli két viszonylag kedvező árú üdülősziget, itt vannak az ország legjobb hullámai. A szörfös szezon márciustól októberig tart. 

Látogasson el a Maléi halpiacra

Egész Malé olyan, mint egy folyton nyüzsgő kaptár, mintha mindenki folyton eladna vagy venne valamit. Ez a leglátványosabb a vízparton található, mindig forgalmas halpiacon, ahol a szeme láttára fogják ki, dolgozzák fel és adják el a halakat. 

Vegyüljön el a helyiek közt Maléban

A Maldív-szigetek kicsi és zsúfolt fővárosába, a fantasztikus Maléba érdemes ellátogatni és megnézni, hogyan is élnek a helyiek. Ha ott jár, ne hagyja ki a gyönyörű, 17. századi, fehér korallból épült Hukuru mecsetet vagy a Maléi Nemzeti Múzeum érdekes kiállításait, ahol például a Szultán trónja és gyaloghintója is ki van állítva. 

Töltsön el egy éjszakát egy lakatlan szigeten

Nagy élmény egy napot és egy éjszakát egy lakatlan szigeten tölteni. Ezt általában egy szigetekre látogató kirándulás alkalmával lehet megtenni, vagy össze lehet kötni egy halászfalu meglátogatásával, ami után egy lakatlan szigeten grillezhetünk a naplementében.  

Látogasson el Hulhumaléra

Ha meglátogatja Hulhumalé szigetét, bepillantást nyerhet a jövőbe. Az ember alkotta szigeten létrehozott utópisztikus város jelenti ugyanis az ország jövőjét. A tengerszint emelkedésével az elkövetkező évtizedek alatt ez a hely válik majd az ország új középpontjává. 2 méteres magasságával Hulhumalé a helyi arányokhoz képest szinte hegynek számít. 

Kényeztesse magát gyógyfürdőben

Ma már szinte minden nyaralóhelynek megvan a saját, széles körű gyógyfürdő terápiás szolgáltatása. Különféle masszázsok, relaxációs kezelések és más testet és lelket ápoló kezelés közül választhat. Különlegességként kérhet a partnerével egy páros masszázst. 

Legyen önkéntes természetvédő

A legjobb üdülőszigetek közül jónéhány elkötelezett a helyi tengeri élővilág megóvásában, ehhez pedig saját tudományos csapatuk is van. Ezeken a helyeken vannak önkéntes programok, amikor megengedik a vendégeknek, hogy akár csak rövid időre is, de bekapcsolódjanak a munkába. A munka része új korallzátonyok telepítése, a befogott fiatal cápák, teknősök és ritka halak felügyelete. 

Hajózzon a naplementében

Gyönyörködjön a naplementében egy tradicionális Maldív fahajó, a dhoni fedélzetéről. A hajó lakatlan szigetek között halad, fedélzetén frissítőket és harapnivalót szolgálnak fel, miközben a helyi zenészek dobokon játszanak, hogy odacsalogassák a delfinek. 

Kapcsolódjon ki fel Vilingilin

Ha Malé zsúfolt utcái után egy kis nyugalomra vágyik, egy rövid kompozással elmehet a nyugalmáról híres szomszédos szigetre, Vilingilire. A helyi lakosokkal töltődhet fel a tengerparton, megnézhet egy krikett meccset a parkban vagy piknikezhet a szelíden hullámzó pálmafák alatt. 

Nézzen be a víz alá

Ha szeretné látni, milyen gazdag a víz alatti élővilág, búvárkodjon vagy snorkelezzen.  Minden nyaralószigetnek van saját, jól felszerelt profi búvárbázisa és búváriskolája. A Maldív-szigeteken a világ legszebb merülőhelyei közül talál néhányat, ezek közt is kiemelkedik a Mushimasmingili Thila. Az Ari atolli merülőhely bizonyos részein a trópusi zátonyok klasszikus színes halai mellett szürke szirticápát és óriás csattogóhalat is láthat. 

Merüljön le a Maldives Victory-hoz

Felejthetetlen búvárélményben lehet része, ha lemerül az 1981-ben elsüllyedt kereskedőhajóhoz, a Maldives Victory-hoz. A Hulhule közelében 35 méteres mélységben fekvő hajó mostanra olyan, mint egy mesterséges korallzátony. Birtokba vette a víz alatti élővilág, korallok, tengeri szivacsok, halak élnek itt.